неделя, 19 април 2009 г.

Как се ражда една моя картичка...

Това е картичка, за която искам да ви разкажа... Има нещо магично във всяка една от тях , и за това си ги обичам толкова много. Първото нещо което правя е да си избера картинка която да ме е впечатлила от пръв поглед. А напоследък все по често се случва това да са именно печатите на Whiff of Joy :) Въпреки, че поводите по които може да се подари такава картичка не са много. Но не е задължително рисунката да е винаги с торта и свещи, за да бъде за рожден ден. Приятно е да получиш подарък и без повод.
Ето това е първата стъпка: скицата с молив Често рисивам скицата на бързо, без да влагам големи усилия. Но това беше преди. Сега ми е много по-приятно да се заиграя малко и да вложа повече емиция .
Следващата стъпка е тушът. Тук забравих да снимам само 2 стъпка, за това се вижда как съм започнала и с акварелните моливи. Преди месец се сдобих с една невероятна четка. В нея се налива вода. Не е нужно да имаш буркан с вода, който може да бъде разлян и целия труд да бъде съсипан... Просто леко стискам четката и сменям със следващият цвят :) наистина е толкова лесно, колкото и звучи.
Следващите стъпки са изцяло работа с аквателните моливи.


Все още не съм си изградила перфектната техника за работа с акварелни моливи, но с всеки един опит се чувствам все по уверена .

На края върху изсъхналата рисунка довършвам с няколко щриха с молива.

Надявам се в този празничен ден изпънен с топли чувства и надежда, за един по добър ден, да съм ви показала нещо интересно!
Честито Възкресение Христово !


7 коментара:

Toni каза...

Addi, беше ми изключително интересно да прочета тази ти публикация. Моля те, обещай да разказваш по-често за процеса си на работа стъпка по стъпка. Много е любопитно и интригуващо.
Всъщност нанасяш туша върху част от линиите с молив и след това триеш останалото, така ли?
И да кажа за пореден път - рисуваш страхотно. И картичките ти са страхотни.
Чак ми се прииска и аз да опитам да направя картичка с моя рисунка - но предполагам какъв ще е крайният резултат. Май по-добре да не опитвам :))

Daniela Ivanova каза...

Тони, благодаря ти :)
Нямах представа, че това би се харесало. Като цяло не ми се отдава писането. Често страничката ми за публикуване стои отворена с часове. Все ще има за какво да стана и да си загубя мисълта.
Следващият път бих могла да разкажа повече за подбирането на материалите :)
Ако искаш бих могла да ти снимам стъпка по стъпка и самото рисуване на скиците. Не знам на какво ниво си в рисуването... За мен беше трудно да навляза отново, защото от много дълго време не бях рисувала. А сега с всяка изминала рисунка просто усещам как ми се връща желанието.
Благодаря ти за това, че от време на време поглеждаш и в моя блог :*
До скоро

Toni каза...

Да, всичко това лично на мен ще ми е много интересно. А почти съм сигурна, че и на останалите. Що се отнася до мен - не че рисувам толкова зле, но и не блестя с кой знае какви качества - липсват ми и умения, и търпение :)

Chiges каза...

Ади, прелестни феерии създаваш всеки път- разгледах процеса отгоре надолу, после отдолу нагоре и после пак и пак... не мога да се нагледам на рисунките ти :).

Rumyana каза...

Addi, дълго време не бях надниквала в блога ти. Днес видях колко много неща съм пропуснала... Искам и аз да те поздравя за прекрасните рисунки. Имаш страхотна дарба. Картичките както вече съм ти казвала са приказни и става все по-оригинални и красиви. Прави повече такива публикации, моля те. С огромен интерес проследих процеса.
Желая ти приятен ден!!!

Daniela Ivanova каза...

Руми,благодаря ти! Имам огромно желание да творя,но просто не ми остава време

Anniesartbook каза...

Дани, подкрепям възгласите " Още, още!" :-)
Беше ми безкрайно интересно и на мен! Предстои ми в следващия месец да направя към 150 картички и наминавам за вдъхновение през блога ти, а ти винаги показваш такива красиви неща!!!